Behandelingen

Onderstaande tijden per behandeling geven de totale tijd aan die ik in mijn agenda reserveer voor de behandeling. De daadwerkelijke behandeling duurt 10 minuten korter.  

Complete voetbehandeling (tot 30 min.) € 36,-
Deze behandeling is meestal voldoende om de nagels te knippen en de nagelomgeving te behandelen en om bijv. 1 likdoorn, 1 ingroeiende nagel  of een eeltlocatie te behandelen. De behandeling bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Desinfecteren van de voeten,
  • Knippen van de nagels,
  • Verzorgen van de nagelomgeving en glad polijsten van het nageluiteinde,
  • Behandelen van een nagelprobleem, verwijderen van een eeltlocatie, een likdoorn of een kloof
  • Incremen van de voeten

Complete voetbehandeling plus (tot 45 min.) € 42,-
Deze behandeling is meestal voldoende om alle voorkomende voetproblemen te behandelen. Indien er sprake is van veel achterstallig onderhoud en de tijd ontoereikend is, kan er een vervolgafspraak gemaakt om de behandeling af te ronden. Verder is deze behandeling identiek aan de complete voetbehandeling.

Deelbehandeling (tot 15 min.) € 23,-
Deze behandeling is mogelijk bij bijvoorbeeld één likdoorn, één eenzijdig ingroeiende nagel of weinig eelt. Tijdens deze behandeling worden de nagels niet geknipt en de nagelomgeving niet behandeld. Er wordt ook niet ingecremed

Wratbehandeling met een HTC pen € 17,50 per keer

Deze methode van wratbehandeling werkt met behulp van verbranding en is daarmee niet geheel pijnloos, maar wel aanzienlijk minder pijnlijk dan het bevriezen van de wrat. U kunt direct na de behandeling uw schoenen weer aan en hebt geen napijn. Meestal is 3 tot 4x behandelen voldoende. De eerste keer wordt de wrat alleen aangestipt. De daarop volgende keren wordt eerst het dode weefsel verwijderd alvorens er wordt aangestipt. Behandeling moet om de 3 tot 4 dagen plaatsvinden.

Diabetes en reuma voetbehandelingen

Diabetes voetbehandeling bij Zorgprofiel 0 en 1 (30 min.) € 36,-
Deze behandeling is identiek aan de complete voetbehandeling. Afhankelijk van uw verzekering wordt deze behandeling vergoed uit de aanvullende verzekering.

Diabetes voetbehandeling plus bij Zorgprofiel 0 en 1 (45 min.) € 42,-
Deze behandeling is identiek aan de complete voetbehandeling plus. Afhankelijk van uw verzekering wordt deze behandeling vergoed uit de aanvullende verzekering.

Diabetes voetbehandeling bij Zorgprofiel 2,3 en 4
Behandeling van de risicovoet. Het medische gedeelte van de behandeling wordt vergoed uit de basisverzekering en door mij rechtstreeks gedeclareerd. Indien u dat wenst kunt u het medische deel van de voetbehandeling uitbreiden tot een complete voetbehandeling met een cosmetisch deel. Het cosmetische deel van de voetbehandeling, denk aan knippen van de nagels, nageluiteinde glad polijsten, nagelomgeving netjes maken, hielen netjes maken en incremen, dient u zelf te voldoen na de behandeling en wordt niet vergoed. Kosten hiervoor zijn €12,-. Wilt u in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering dan dient u door een podotherapeut te laten beoordelen welk zorgprofiel u heeft en hoeveel behandelingen per jaar noodzakelijk zijn. De podotherapeuten waarmee ik samenwerk zijn podotherapeutisch Centrum Rondom en podotherapie Novomotion. (kijk op de pagina Contact voor de links naar deze websites)

Reuma voetbehandeling (30 min.) €36,-
Deze behandeling is identiek aan de complete voetbehandeling. Afhankelijk van uw verzekering wordt deze behandeling vergoed uit de aanvullende verzekering.

Verzorgende behandelingen

Specialistische technieken

Nagelreparatie Gel (1 nagel) € 17,50
Bij de gelnagel wordt een hele nieuwe laag op de gehele nagel aangebracht, waardoor deze reparatie meer stevigheid biedt dan de Unguisan. Dit is geschikt bij nagels die bijv. erg ingescheurd zijn of een andere beschadiging hebben waarvan men wil dat de nagel eroverheen groeit zonder dat men er last van heeft. Een gelnagel groeit met de natuurlijke nagel mee uit.

Drukvrij leggen met vilt € 10,00
Drukvrij leggen kan een oplossing zijn op plekken waar problemen ontstaan door verhoogde druk. Verhoogde druk kan leiden tot likdoorns, ontstekingen en gevoelige gewrichten. Wanneer bijv. een likdoorn is verwijderd, is het in sommige gevallen raadzaam om voor een langduriger resultaat een aantal dagen de plek drukvrij te leggen.
Ook voor nagelreparatie aan handen kunt u bij mij terecht.

Vergoedingen

Bij Diabetes Mellitis type I en II met Zorgprofiel 0 en 1 (voetbehandeling niet medisch noodzakelijk) komt de vergoeding uit de aanvullende verzekering. Dus afhankelijk van uw aanvullende verzekering krijgt u veel of weinig tot geen vergoeding.

Bij Diabetes Mellitis I en II met Zorgprofiel 2,3 en 4 (voetbehandeling wel medisch noodzakelijk) komt de vergoeding uit de basisverzekering. Dit betekent dat u door een podotherapeut dient te laten beoordelen welk zorgprofiel u hebt en hoeveel behandelingen per jaar noodzakelijk zijn. Pas als het behandelplan van de podotherapeut door mij is ontvangen, is er sprake van vergoeding van het medische deel van de behandeling (denk aan: eelt, likdoorns, verdikte en ingroeiende nagels verwijderen). Het cosmetische deel van de behandeling (denk aan: nagels knippen, nagelomgeving, voeten netjes maken en incremen) wordt niet vergoed en dient u zelf na de behandeling te voldoen. U kunt er voor kiezen alleen het medische deel van de behandeling te laten uitvoeren.

De vergoeding voor reuma voeten komt uit de aanvullende verzekering. Dus afhankelijk van uw aanvullende verzekering krijgt u veel of weinig behandelingen vergoed.

Gemaakte afspraken dienen uiterlijk 24 uur van te voren te worden geannuleerd. Indien u korter van te voren afzegt, kan ik de geplande tijd niet meer invullen en ben ik genoodzaakt €20,- in rekening te brengen.